Foredrag: Jon Detlefsen

Jeg fotograferer, derfor er jeg

– når fotografiet bliver personligt

Foredrag med fotograf Jon Detlefsen

Grænser brydes ned, dokumentar blandes med fantasi, og de fotografiske genrer udfordres, når Jon Detlefsen tager kameraet i hånden og går ud og leger.

Med sin humoristiske og ofte provokerende tilgang til fotografiet og den særlige gren af menneskearten, vi kalder fotografer, filosoferer han over det fag, han elsker uendeligt.

Og han trækker en rød tråd mellem at lave uforpligtende feriesnapshots til gadefotografiet, dokumentarfotografiet og til det bryllupsfotografi, han betegner som det sjoveste, han nogensinde har oplevet.

Det skal være sjovt at fotografere

Uanset om han laver billeder til egne fotoprojekter eller løser en betalt fotoopgave, er tilgangen stort set den samme. Det skal være sjovt at fotografere. Ja, det er endda ikke helt nok. Det skal helst føles, som om han laver billederne for sin egen skyld.

”Når jeg fotograferer, leger jeg. Synes jeg ikke, det er sjovt at fotografere, fungerer det ikke for mig. Det er egentlig ret indlysende, og jeg forestiller mig, at de fleste har det sådan.”

En anden vigtig ingrediens er, at man giver noget af sig selv i sit fotografiske arbejde. At man involverer sig, står ved sig selv og sine valg og udvisker grænsen mellem sit personlige og professionelle selv.

Og så skal man skaffe sig af med sit udstyr:

”Har du reelle ambitioner om at blive en god fotograf, kan du med fordel sælge 80 procent af dit fotogrej.

Jon Detlefsen er uddannet journalist og arbejder som freelancefotograf og underviser. På det fotografiske repertoire er bl.a. streetfoto, reportagefoto og bryllupsfoto, men han lader sig ikke binde af genrer, ligesom han gerne blander dem i nye konstellationer.

Hans tilgang til fotografiet er dybt personligt, og han binder en rød tråd mellem sine egne, personlige projekter og sit professionelle virke. Jons billeder er ofte dokumentariske med et indbygget lag, der tager beskueren med ind i en surrealistisk verden, hvor grænserne mellem virkelighed og fantasi udviskes.

Jon er erfaren underviser på adskillige fotoworkshops og arrangør af fotografiske events.

Pris:

Kr. 1.800,-

Derudover kommer udgifter til transport.

For booking skriv til info@sagaevent.dk