Naturfoto-workshop på Hadsten Højskole

Share

Fotograf og journalist Jon Detlefsen holder to workshops i naturfoto på Hadsten Højskole i ugerne 26 og 32

Gå til Hadsten HøjskoleTil sommer afholdes der to workshops i naturfoto af en uges varighed hver på Hadsten Højskole.

Det foregår henholdsvis i ugerne 26 og 32. De to naturfoto-workshops er del af Hadsten Højskoles sommerkurser med fokus på natur og udeliv.

Kurserne vil naturligvis indeholde alt, hvad der hører sig til på et klassisk højskolekursus: Fællesmåltider, morgensamlinger, foredrag og aftenarrangementer, der foregår i fællesskab med deltagerne fra andre workshops – vandring, cykling og natur/kulturelle oplevelser.

Fotoworkshop – kreativ leg

Med vores kameraer som værktøj arbejder vi kreativt med landskab og makro. Vi arbejder bla. med motivet, lyset, den rette vinkel og kompositionen. Og vi udforsker grænsen mellem fotografi og kunst.

Hjemme i fotolab på skolen går vi i det digitale mørkekammer og arbejder med grundlæggende billedbehandling. Vi redigerer billederne i Photoshop Elements og bruger højskolens Mac-udstyr, så du behøver ikke selv medbringe computergrej – men du må gerne.

Forløbet bliver en skøn blanding af teori og praksis, hvor vægten ligger på det praktiske. Vi tager på ture rundt i det smukke Østjylland og har flere destinationer at vælge mellem:

  • Engområdet ved Alling Ådal med slyngede vandløb.
  • Kyststrækningen ved Marselisborg Skov, hvor bøgetræerne står på skrænterne helt ned til vandet.
  • Herregårdsskovene ved Moesgaard Museum og Giber Å.
  • Kuperet terræn ved Fussingø Slot og Fussing Sø.
  • Kalø Slotsruin med vid udsigt over kyst og strand.
  • Lilleåen med marker og grønne enge.

Grej og erfaring

Her er plads til alle, så du behøver ikke have den store erfaring med foto. Vi tager den grundlæggende teori på højskolen, men teknikken dominerer ikke.

Vi vil hellere ud i virkeligheden og se, mærke, føle, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Du behøver heller ikke have grej for adskillige tusinder af kroner. Men workshoppen er dog tiltænkt fotografi med spejlreflekskameraer eller tilsvarende systemkameraer. Desuden anbefales det at medbringe et makroobjektiv.

God tid til fordybelse

Det meget store plus ved at have en hel uge sammen er naturligvis tiden. Vi får tid til at fordybe os. Til at fortabe os. Vi får tid til at tale sammen, debattere, om motiverne, kameraerne, naturen.

Der bliver tid til hver enkelt deltager på workshoppen, så ingen bliver overset, og alle får noget, MEGET, ud at forløbet.

Og så er det bare hamrende hyggeligt at slænge sig i græsset i skønne naturomgivelser på en solskinsdag med madpakken og have tiden og friheden til at snakke foto.

Et kreativt los bagi

Dette er kreative workshops, hvor vi bryder reglerne og udforsker nyt, ukendt territorium. Som kursist vender du hjem herfra med et ton ny viden og inspiration i din fotorygsæk, som du både kan bruge koncentreret fremover eller implementere i de teknikker og metoder, du i forvejen benytter dig af.

Du vender hjem opfyldt af ny fotografisk viden og inspiration – både fra undervisningen og fra samværet og sammenholdet med dine medkursister.

En højskoleuge med naturfoto er en koncentreret og intens oplevelse. Vi opnår en helt særlig nærhed og et helt særligt fokus på vores lange dage sammen, hvor vi fordyber os i fotografiet og i naturen og lukker alt andet ude.

Tilmelding

Vil du med, skal du tilmelde dig via Hadsten Højskole.

Fotoworkshop i naturfoto på Hadsten Højskole

uge 26 – d. 26. juni – 2. juli 2017

eller

uge 32 – d. 07. – 13. august 2017

Pris: Kr. 4.346,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 696,-

Tillæg for bad/toilet: Kr. 350,-

Leje linned/håndklæder: Kr. 50,-

OBS: priserne er pr uge.

Tilmeld dig uge 26 eller uge 32 lige her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.