Ud af boksen – kreativ fotoworkshop

Fotoworkshop 2020 29. – 30. august
Bemærk: eneste workshop af denne slags i 2020!
Tag med Carsten Krog Pedersen og Jon Detlefsen på inspirerende workshop i kreativt naturfoto

Har du nogenlunde styr på dit kamera men mangler en ordentlig omgang kreativ inspiration, når du skal lave dine naturfotos?

Så tag med på kursus i kreativt naturfoto i naturskønne og kunstnerisk inspirerende omgivelser på Kirsten Kjærs Museum i Thy.

Sammen vil vi bevæge os ud på gyngende grund, når vi udfordrer vores gængse opfattelse af det “rigtige” og det “gode” billede. Vi udforsker grænselandet mellem naturfoto og kunst, og vi nedbryder egne fotografiske grænser og mentale barrierer i jagten på at blive bedre fotografer.

Fokus på billedet

Du behøver ikke være professionel, men du har grundlæggende styr på dit kamera. Vi tager lidt kamerateknik efter behov, men kurset er praktisk orienteret. Vi vil hellere ud i virkeligheden og se, mærke, føle, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Det handler om motiverne, billederne, og ikke fotogrejet.

“Kreativt naturfoto er nok det kursus med de sværeste fotoudfordringer, som jeg endnu har deltaget i – en fantastisk lærerig og bevidsthedsudvidende workshop.” – Henrik Olsen, tidligere workshopdeltager.

Du behøver heller ikke have grej for adskillige tusinder af kroner. Men kurset er dog tiltænkt fotografi med spejlreflekskameraer eller tilsvarende systemkameraer med udskiftelig optik. Desuden anbefales det at medbringe et makroobjektiv.

Vi vægter det æstetiske og kunstneriske udtryk højt, og vi arbejder med historiefortællingen i billedet. Vi får tid til at fordybe og fortabe os. Vi får tid til at tale sammen, til at debattere, om motiverne, kameraerne, naturen.

Stemninger fra tidlligere workshops.

Hvad kan du forvente?

Vi arbejder med en række konkrete, kreative værktøjer og teknikker, der alle fremmer det kunstneriske og mere abstrakte udtryk i dine naturbilleder.

“Det abstrakte og kunstneriske udtryk, som det nu er muligt for mig at lave, var lige de redskaber, jeg havde brug for i min værktøjskasse. Jeg er kæmpe fan og har svært ved at få armene ned.” Rikke Knuth, tidligere workshopdeltager. 

Vi fokuserer på at arbejde “ude af fokus” og stiller spørgsmålene: skal horisonten altid være lige? Skal billeder altid være skarpe? Må motivet gerne være i centrum? Hvad vil du egentlig med dine billeder? Og mange flere.

Vi udfordrer dig, trækker dig med ud på dybt vand, ud af boksen og de vante, trygge rammer bl.a. dikteret af de klassiske fotografiske regler. Og vi holder dig hele tiden i hånden og sørger for, at du kommer tilbage på sikker grund med masser af ny inspiration i rygsækken.

Praktisk info

Kirsten Kjærs Museum er et privat kunstmuseum og et arbejdende kunstcenter med masser af aktiviteter som bl.a. kurser og koncerter.

Til museet hører desuden to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder.

Vi har vores eget hyggelige gæstehus med opholdsstue, køkken og tilhørende soveværelser. Du skal forvente at dele værelse med en eller to andre workshopdeltagere. Er I et par og ønsker et værelse for jer selv, så skriv til os i god tid, så holder vi et tomandsværelse til jer, såvidt der stadig er nogen ledige.

“Det var en meget inspirerende weekend, hvor vi sammen udforskede nye veje i fotokunst. For mig blev det tydeligt, at foto kan bevæge sig ind i en langt større kunstnerisk intensitet.” – Niels Erik Bach Boesen, tidligere workshopdeltager.

Kommer du langvejs fra, kan du booke en ekstra overnatning fra fredag til lørdag – det koster kr. 250,- Du er selvfølgelig også meget velkommen allerede fredag, selvom du ikke kommer langvejsfra.

Beklædning: Husk at medbringe tøj der passer til årstidens luner. Vi er meget ude, og sensommer/efterår kan både byde på regn og sol. Det er en god idé at medbringe minimum et sæt tøj, der kan tåle at blive vådt og beskidt, og et sæt der er rent og tørt til om aftenen.

Her bor vi.

Pakkeliste

Listerne herunder er vejledende, men de bunder i workshopforløbet, så det er en god ide at følge dem. Derudover kan du naturligvis medbringe lige det grej, du vil og forventer at bruge. Vi dikterer ikke, hvilke objektiver, du skal benytte, men makro er næsten et must.

FOTOLISTEN

Kamera
Evt. kameramanual
Batterier og oplader
Makroobjektiv
Hukommelseskort
Stativ

Medbring desuden

Personlige ting
Tøj, som passer til årstidens luner
Bærbar computer
Drikkedunk
(Der er sengelinned på stedet)

Hygge

Hyggen vægter vi højt. Og de inspirerende omgivelser fremmer hyggen. Vi skal på hårdt fotografisk og mentalt arbejde, og derfor er rammerne vigtige.

Vi sørger for ild i brændeovnen og et godt glas vin, øl og vand, når vi skal summe og debattere billeder efter lørdagens arbejde.

Undervisere

Carsten og Jon er begge erfarne fotografer og undervisere. De deler mantraerne, at det skal være sjovt, legende og eksperimenterende at fotografere, at regler er til for at brydes, og at det fotografiske ingenmandsland mellem fotografi og kunst skal omfavnes og udforskes.

TID, STED, PRIS OG TILMELDING

Prisen på kr. 2.895,- inkluderer ophold med 1x overnatning, 2x morgenmad, 2x frokost, 1x aftensmad, kaffe og kage og, ikke mindst, 2x erfarne og eksperimenterende fotografers instruktioner, råd og vejledning ad libitum.

TID: weekenden d. 29. – 30. august 2020
STED: Kirsten Kjærs Museum, Langvadvej 64, 7741 Frøstrup.
PRIS: kr. 2.895,-

TILMELDING HER

“I har i den grad udvidet min horisont og givet min interesse for fotografi et helt nyt liv.” – Peter Wigen, tidligere workshopdeltager.